Behandling af tandkødsbetændelse

Paradentose (parodontitis) kommer af ubehandlet tandkødsbetændelse og er en betændelsestilstand i tændernes omgivende støttevæv. Du kan have paradentose næsten uden at kunne mærke det, og den forværres, så længe den ikke bliver opdaget.

Betændelse i tandkød – sygdommens udvikling

Når man ignorerer tandkødsbetændelse, vil der lige så stille ske det, at tandkødet adskiller sig fra tændernes overflade og skaber små lommer. Samtidig mister man knoglen ved tandkødsranden. Dette åbner op for, at bakterier og tandsten får optimale forhold til at trænge endnu dybere under tandkødet og langs tandroden, hvilket desværre forværrer betændelsen. På længere sigt kan en avanceret paradentose resultere i løse tænder, der skifter position i tandrækken – og i de mest alvorlige tilfælde kan man endda miste tænder.

Ved at tage hånd om tandkødsbetændelse i tide og opsøge professionel hjælp hos os kan du bevare en sund mund og undgå disse udfordringer. Kontakt os, så vi sammen kan skræddersy en behandlingsplan, der opfylder dine specifikke behov.

Behandling af tandkødsbetændelse

Skal du behandles for paradentose, starter vi med at lave en grundig undersøgelse og opmåling af tandkødslommerne. Behandlingen foretages over flere besøg og består af en udrensning af tandkødslommerne samt rensning og afglatning af tændernes rodoverflader (tandrodsrensninger). Herved får bakterierne sværere ved at sætte sig fast og forværre problemet.

Det er en tidskrævende behandling, og for at sikre dig en smertefri og behagelig oplevelse kan det være nødvendigt at give en lokalbedøvelse. Er dine tandkødslommer meget dybe, gøres tandrodsrensningen færdig ved at udføre en tandkødsoperation i området.

Pris: fra 505 kr.

Har du spørgsmål, eller ønsker du at bestille tid til en behandling, er du velkommen til at kontakte os på tlf. 38 87 47 45. Du kan også booke en tid online. Vi ser frem til at høre fra dig.

Hvordan opdager man tandkødsbetændelse?

En af de første indikatorer på tandkødsbetændelse er ændringer i tandkødets udseende. Derfor er det vigtigt at have føling med, hvad der sker i din mund – hold øje med rødme, hævelse eller blødning under tandbørstning, da dette kan være tegn på betændelse. Tandkødsbetændelse kan også medføre ømhed eller smerte, især ved tygning eller tandbørstning.

Kan du nikke genkendende til en eller flere af disse symptomer, må du for alt i verden ikke ignorere dem med tanke på, at det da sikkert går i sig selv. Som nævnt tidligere kan ubehandlet tandkødsbetændelse føre til mere alvorlige konsekvenser som paradentose og i yderste konsekvens tab af tænder. Vi opfordrer dig derfor til at kontakte os selv ved de mindste tegn på tandkødsproblemer.

Forstå årsagerne til betændelse i tandkødet

Hvad end du har fået konstateret tandkødsbetændelse eller blot har mistanke om, at du kan have det, så er det relevant at se nærmere på den underliggende årsag. En af de dominerende grunde til at man kan udvikle tandkødsbetændelse, er imidlertid mangelfuld mundhygiejne. Den ophobede plak langs tandkødsranden bliver en yngleplads for bakterier, hvilket gradvist fører til irritation og betændelse i tandkødet.

Når der er tale om tandkødsbetændelse, som er opstået grundet dårlig mundhygiejne, er det vigtigt at huske på, at man selv kan gøre en indsats for at undgå, at betændelse opstår på ny. Med en grundig og effektiv tandplejerutine derhjemme, herunder regelmæssig tandbørstning og brug af tandtråd, kan du aktivt bidrage til at forhindre fremtidige tilfælde af tandkødsbetændelse. Så selvom diagnosen er ærgerlig og helst skulle have været undgået, åbner den døren for proaktiv pleje, der kan bevare din munds sundhed.

Udover manglende mundhygiejne er der flere andre faktorer, der kan spille en rolle i udviklingen af tandkødsbetændelse. En ubalanceret kost, rygning, hormonelle ændringer, som under graviditet eller overgangsalderen, og visse medicinske tilstande som diabetes kan også påvirke tandkødet og øge risikoen for betændelse. 

Hos tandlægerne Frederiksberg er du i trygge hænder

Uanset hvilken behandling, du skal have, er én ting sikkert: Fra det øjeblik, du træder ind ad døren, er vores mål at sikre, at du føler dig tryg i erfarne og omsorgsfulde hænder. Vores behandlere har mange års erfaring med behandling af tandkødsproblemer og gør alt for at genskabe en sund mund uden for meget ubehag.

Vi ved, at et besøg hos tandlægen kan være en udfordrende oplevelse for nogle. Derfor gør vi vores bedste for at møde dig der hvor du er, og vores behandlere tager sig tid til at lytte til dine bekymringer og besvare dine spørgsmål. 

Har du mistanke om tandkødproblemer, så kontakt os i dag. Vi ser frem til at høre fra dig og hjælpe dig med tandpleje, der passer til dine individuelle behov.