Fjernelse af visdomstand på Frederiksberg

Fjernelse af en visdomstand kan være en nødvendighed, hvis tanden forårsager smerte, infektion eller påvirker dine øvrige tænder. Det er et sikkert indgreb, som foretages af en tandlæge, og som sjældent medfører komplikationer.

 

Hvad er visdomstænder?

Visdomstænderne er de bagerste tænder i tandrækken. De bryder frem senere end de andre tænder – ofte i 18- til 20-årsalderen. 

Visdomstænder kan blive siddende i munden, hvis de bryder frem korrekt, men bør fjernes, hvis de kommer skævt frem.

Fjernelse af en visdomstand er en tandbehandling, som ofte udføres for at undgå komplikationer. Visdomstænder er de sidste tænder, der normalt bryder igennem tandkødet, og de kan komme skævt frem eller føre til tandinfektioner.

Visdomstand

Tandimplantat

Kirurgisk fjernelse af visdomstand

Har du behov for fjernelse af visdomstand, er du meget velkommen til at kontakte hos tandlægerne på Frederiksberg for at høre om dine muligheder. Vi vil tilbyde en grundig undersøgelse og vejlede dig i forhold til behandlingen.

Prisen på visdomstandsfjernelse varierer i forhold til, om der er behov for at lave en operativ fjernelse af visdomstanden. Du vil blive informeret om pris og behandlingen, når vi har foretaget en undersøgelse af dine tænder.

Pris: fra 3.550 kr. 

 

Har du spørgsmål, eller ønsker du at bestille tid til fjernelse af visdomstand, er du velkommen til at kontakte os på tlf. 38 87 47 45. Du kan også booke en tid online.

Vi ser frem til at høre fra dig!

Fjern visdomstand – hvornår?

Hos tandlægerne anbefaler vi at fjerne visdomstænderne, hvis:

  • der er risiko for skade på tænderne foran.
  • de er svære at holde rene. 
  • der er parodontal sygdom (tab af knogle).
  • der er huller i visdomstænderne (caries).
  • der er cyste omkring visdomstandens krone.
 

Hvis du oplever et eller flere af disse symptomer, bør du kontakte en tandlæge for at diskutere dine muligheder for fjernelse af visdomstand. Tandlægen vil vurdere din mund og rådgive dig om den bedste behandling til dine individuelle behov. 

Ca. 25 % af alle visdomstænder bør fjernes. Er du i tvivl, er du altid velkommen til at besøge vores tandklinik og få en vurdering af en af vores erfarne tandlæger.

Operativ fjernelse af visdomstand

I nogle tilfælde er det muligt at fjerne en visdomstand uden operation. Det kan være, hvis tanden er fuldt frembrudt i munden, og der ikke er andre komplikationer, der gør det nødvendigt at foretage et operativt indgreb.

Visdomstænder, der er helt eller delvist dækket af tandkød, og som endnu ikke er brudt ordentligt frem, fjernes ved en operation i munden. Tænderne og tandkødet bliver lokalbedøvet, så operationen foregår uden smerter.

For at sikre en tryg oplevelse vejleder vi dig grundigt i forløbet både før og efter behandlingen. Vi har fokus på at have en klar kommunikation og ikke mindst skabe nogle trygge og behagelige rammer for dig i vores tandklinik. 

Har du tandlægeskræk eller nervøs for at skulle have foretaget en operativ fjernelse af en visdomstand, så sørger vi for at guide dig trygt igennem processen. Vi tager os tid til at gøre det til en god oplevelse for dig. Du er også velkommen til at tage en ven eller et familiemedlem med til at berolige dig.

 

Efter fjernelse af visdomstand

Helingsperioden efter en fjernelse af visdomstand afhænger af sværhedsgraden af tandudtrækningen/operationen – såret skal have ro til at hele.

Der kan forventes smerter og hævelse det første døgn efter operationen. Efter fjernelse af en visdomstand anbefaler vi, at du tager det med ro i et par dage for at give tandkødet mulighed for at hele. Du vil blive instrueret i, hvordan du skal tage vare på det behandlede område for at sikre, at det heles hurtigt og uden komplikationer.

Det er vigtigt at følge vores anvisninger for efterbehandling for at sikre, at området heler korrekt og for at undgå infektioner. Du vil blive vejledt i at undgå at børste i det pågældende område i et par dage, undgå at spise hårde fødevarer samt sove med hovedet hævet det første døgns tid. Alt dette vil du få grundig information om, når du kommer i vores tandklinik.

Oplever du en forøgelse af symptomer såsom dårlig ånde eller smerter 3-4 dage efter behandlingen, skal du kontakte klinikken, da situationen kan kræve behandling. Vi kan på den måde evaluere situationen og foretage de nødvendige justeringer for at sikre, at du får den bedst mulige pleje og det bedste resultat efter fjernelse af visdomstand. Det er forventeligt, at der det første døgns tid vil sive lidt blod fra såret, men hvis du synes, det er i en bekymrende mængde, bedes du også kontakte os.