Tandkroner

En tandkrone er en stabiliserende hætte, der sættes uden på en beskadiget tand. Den er formet, så den passer til de andre tænder og laves i samme farve som nabotænderne. Det sikrer dig et ensartet og smukt resultat.

Der kan være behov for at fremstille en krone på tænder med store huller (cariesangreb), på rodbehandlede tænder, og tænder som er revnede eller knækkede.

Tandkroner kan også fremstilles af kosmetiske grunde.

Materiale

En krone kan bestå af porcelæn, men kan også fremstilles i plast.

Vores anbefaling af materialevalg vil altid være med udgangspunkt i vores fokus på skånsom og tandbevarende behandling. Af samme grund stræber vi også efter at bore så lidt som muligt i din naturlige tand.

Vores førstevalg er derfor plastmateriale, der kan limes til din tand for at spare tandvæv. Det kan være plastkroner, der laves af en erfaren tandlæge direkte i munden, eller en plastkrone fremstillet af en tekniker efter en scanning af den beskadigede tand.

Ved meget beskadigede tænder, hvor der er mistet en stor del af tanden, kan valget være en porcelænskrone. Denne type krone fremstilles af en tekniker efter en scanning af den beskadigede tand i munden.

Hos tandlægerne anbefaler vi altid den type tandkrone, der beskytter din naturlige tand mest muligt.

Behandlingen

Ved fremstilling af en håndlavet plastkrone laver tandlægen kronen direkte i mundhulen, så den passer smukt til dine andre tænder. Behandlingen tager ca. 60 min og kræver kun et enkelt besøg på klinikken.

Plastkroner og porcelænskroner, som er fremstillet af en tekniker, er en indirekte metode over to besøg.

Kronen fremstilles på et laboratorie efter, at tandlægen har slebet tanden til i munden ved det første besøg. Der bliver lavet en scanning af den tilslebede tand, så kronen passer nøjagtig til tanden og svarer helt præcist til de andre tænder i både farve og form.

Vi har et tæt samarbejde med vores kompetente teknikere, som altid anvender materialer i højeste kvalitet.

Priser:

Har du spørgsmål, eller ønsker du at bestille tid til en behandling, er du velkommen til at kontakte os på tlf. 38 87 47 45. Du kan også booke en tid online.

Vi ser frem til at høre fra dig.