Knækket tand

En knækket tand kan ikke kun forårsage smerte, men også ændre dit smil og dermed have noget at sige for din selvtillidsfølelse. Det er dog vigtigt at huske, at der er assistance at hente, hvis uheldet har været ude. Hos tandlægerne på Frederiksberg kan du finde professionel tandlægehjælp til at genoprette din flækkede tand. 

Kontakt os på tlf. 38 87 47 45

Søg tandlæge, når du knækker eller flækker en tand

Mange oplever en knækket tand som en smertefuld hændelse – men det er ikke altid, at der er smerte forbundet hermed. Uanset om det gør ondt eller ej, er det vigtigt at påpege, at knækkede tænder altid kræver opmærksomhed og behandling. Dette da selv små knæk i emaljen kan udvikle sig til større problemer, hvis de ikke behandles korrekt og rettidigt. Dertil kommer, at hvis en knækket tand efterlades ubehandlet, kan det resultere i infektion og betændelse, som kan sprede sig til tandroden.
 
Ikke alle knækkede tænder er synlige. Nogle gange kan knækkene være sket dybt inde i tanden og måske ikke umiddelbart mærkes. Men selv usynlige knæk kan føre til alvorlige problemer over tid. og derfor er det afgørende at konsultere en tandlæge, hvis du oplever smerter eller har mistanke om, at du har en knækket tand, uanset om det er synligt eller ej.

Hvorfor kan en tand knække?

Tænder er som udgangspunkt enormt stærke – det skal de være for at vi kan både tygge og bide. De består af en ydre hård skal – den kender du som emaljen – der understøttes af den mindre hårde dentin, også kaldet tandbenet. Til trods for dette kan en tand knække eller flække, og det kan ske grundet forskellige påvirkninger. Nogle af de mest almindelige årsager til knækkede tænder omfatter traumer, som eksempelvis slag i ansigtet, ulykker, eller sågar bid i hårde genstande. 
 
Det er ofte de allerede svækkede tænder, der er mest tilbøjelige til at knække. For eksempel kan tænder blive svækkede og dermed mere sårbare efter at have gennemgået en rodbehandling. Derudover er der risiko for, at tænder kan knække som følge af træthedsbrud, ligesom at tænder med sølvamalgamfyldning også er i fare for at knække, især hvis fyldningen er gammel. Dette skyldes, at sølvamalgamfyldninger kan korrodere over tid, hvilket kan medføre en gradvis udvidelse af tanden og dermed øge risikoen for brud.
 
Kontakt os på tlf. 38 87 47 45

Behandling af en knækket tand

Når en tand er knækket, findes der heldigvis en række behandlinger, som kan redde og genoprette tandens funktion og udseende. Hvilken type behandling din tand kræver, afhænger blandt andet af, hvor alvorlig tandfrakturen er, og om der er tale om en indvendig eller udvendig skade. Læs med herunder, hvor vi giver dig et overblik.
 
Kontakt os på tlf. 38 87 47 45 
 

Flig slået af tand

Hvis du har oplevet at slå en lille flig af en tand, er det ikke altid nødvendigt med omfattende behandling. Vi anbefaler dog altid, at du konsulterer vores tandlæger, så vi kan tage stilling til, om der er behov for at gøre noget ved tanden. I visse tilfælde kan vi slibe tanden, og i andre tilfælde anvender vi en mindre plastfyldning til at jævne området og forhindre eventuelle problemer i at udvikle sig.
 

Knækket kindtand

Nogle gange kan brud opstå på tyggefladerne af kindtænderne. Selvom disse brud sjældent medfører smerter, da de normalt ikke påvirker tandens nerve, kan de dog opleves som smertefulde ved tygning. I tilfælde af mindre brud kan vi ofte anvende en fyldning til at genskabe tandens form. Dog anbefaler vi normalt en behandling med krone for at styrke tanden, især hvis bruddet er omfattende. Er tanden knækket ved roden, kan tandimplantater overvejes som en løsning. Uanset situationen bør du kontakte os for en vurdering og rådgivning.
 

Knækket tand med blottet nerve

Nogle brud er dybere og fører til, at tandens nerve blottes. Dette er kendt som en kompliceret tandfraktur, og det er normalt smertefuldt og kræver øjeblikkelig opmærksomhed. For at løse dette problem udfører vi normalt en rodbehandling, hvor nerven fjernes, efterfulgt af påføring af en tandkrone for at genoprette tanden og beskytte den mod yderligere skader. 
Tandimplantat

Få behandling hos tandlægerne på Frederiksberg, når din tand er flækket

Hos tandlægerne er vi specialister i at håndtere og behandle knækkede tænder. Vi ved, at en knækket tand kan både være smertefuld og foruroligende, men søger du behandling snarest efter at tandbruddet er sket, kan vi hurtigt hjælpe dig med at genvinde dit smil og tandens funktion. Vores erfarne tandlæger står klar til at tilbyde en omfattende vurdering og skræddersyet behandlingsplan, der passer til dine individuelle behov.
 
Vores engagement til at yde den bedst mulige behandling omfatter også at sikre, at du er komfortabel og velinformeret gennem hele forløbet. Vi vil besvare alle dine spørgsmål, adressere dine bekymringer og sikre, at du forstår de tilgængelige muligheder ifm. med en knækket tand. 
 
Har du flækket en tand, kan du kontakte os på telefon +45 38 87 47 45 eller via e-mail på kontakt@hostand.dk. Uanset hvor akut en situation, du står i, er vores team med dig hele vejen – fra den indledende vurdering af den knækkede tand til den opfølgende konsultation efter behandlingen.